Har du eller dit barn lyst til at lære mere end bare ridning? Vil du vide mere om hvorfor hesten gør som den gør, hvordan den tænker og lærer, og drømmer du om at skabe et venskab med hesten?
I undervisningen arbejder vi med hele omgangen om hesten. Ved fælles hjælp henter vi hestene, strigler dem og sadler dem op. Undervisningen tager udgangspunkt i både jordarbejde og ridning på bane og i naturen.
Her er plads til alle niveauer og aldersgrupper.
Undervisningen foregår i hold af 3, som vi sammensætter ud fra alder og niveau efter bedste evne.
Update februar 2024: Vi har lige nu fuldt booket på alle vores ugentlige hold – send os gerne en email hvis du ønsker at blive skrevet på venteliste til en plads.
MINIPUT, OP TIL 6 ÅR (45 min, 2-4 pr hold) | pr. md. 600 kr. |
BARN/JUNIOR, 7-16 ÅR (45 min, 2-3 pr hold) | pr. md. 675 kr. |
UNG/VOKSEN, FRA 16 ÅR (45 min, 2 pr hold) | pr. md. 750 kr. |
FORÆLDRE/BARN (90 min, 4-5 pr hold) | pr. forløb a 4 gange 850 kr. |
INTROLEKTION / PRØVETIME (ca. 1 time) | 250 kr. |
ENKELT LEKTION (30 MIN) | pr. gang 200 kr. |
ENKELT LEKTION (45MIN) | pr. gang 250 kr. |
En undervisningslektion starter med at vi sammen henter hestene på folden, strigler dem, sadler op og rider og/eller træner fra jorden. Undervisningen foregår udendørs på god drænet bane hele sæsonen.
Af udstyr skal du eller dit barn bruge en sikkerhedsgodkendt ridehjelm/cykelhjelm, ridebukser/lange løse bukser og lukkede sko, gerne sikkerhedssko.
Ved tilmelding til et undervisningshold tilbydes I en introlektion hvor I har mulighed for i ro og mag at møde mig, hestene og se stedet. På den måde kan jeg også få et bedre billede af erfaring og niveau.
Hesteskolen holder fri på helligdage, i efterårs-, påske-, vinter- og juleferien samt i juli måned. I juli måned opkræves der ikke betaling for hesteskolen, men der vil blive opkrævet et kontingent på 675 kr.
Pga. vores heste og ponyers størrelse har vi kun mulighed for at tage ryttere ind på max 70 kg.
Al færdsel, ridning og håndtering af hestene på Stald Pilegård sker på eget ansvar.
I vinterhalvåret, januar og februar, har vi vinterundervisning på større fælles hold. Her er der teori og praktisk undervisning i stalden og på ridebanen med udgangspunkt i vores klargørings mærker og HEP grader.
Udover vinterundervisning afholder vi også løbende undervisnings dage med forskellige temaer, det kunne feks. være; flette kursus, agility, langturs ridning, faldteknikker, pasning og pleje af hestene og udstyrs pleje.
På vores agilitybane har vi masser af sjove forhindringer.
Undervisning på agilitybanen foregår både fra jorden og fra ryggen, her lægger vi fokus på tryghed og styring krydret med sjove udfordringer og anderledes øvelser end dem man normalt møder på ridebanen.
Agnete deltager selv aktivt i Mountain Trail stævner, vandt DM med Vilja i 2023, og har sin store interesse heri, det afspejler sig også i undervisningen på agilitybanen.
Ridning og jordarbejde er for os lige vigtigt. Ridebanen er et trygt sted hvor elever og heste lærer hinanden at kende både fra jorden og fra ryggen.
Hos os rider vi både med og uden sadel, med og uden bid (og nogle gange helt uden hovedtøj) og vi træner alle afskygninger af jordarbejde og løsarbejde.
Ride undervisningen tager altid udgangspunkt i den enkelte rytter, så alle flytter sig der hvor de er. Ridningen byder på balance træning, dressur øvelser, spring, longelektioner og hvad vi ellers kan finde på!
Vores ridebane er placeret centralt på grunden, det betyder at vores heste altid kan se de andre fra flokken, og at man har et godt overblik herfra.
Tur ridning er den skønneste oplevelse som vi så gerne vil dele med vores elever. Alle vores heste er trænede i naturen og trafikken og er trygge ved at komme med ud og se verden.
Vi rider eller køre korte ture på undervisnings holdene, eller længere tur i weekender og på ridelejre. Vores små ponyer giver gerne en lille tur i ponyvognen, en tur i kælken i snevejr eller fragter alle madpakkerne når vi skal på langtur.
Agnete rider rigtig mange lange ture, hun har tidligere arbejdet som trekking guide på New Zealand og har redet flere lange rideruter i Danmark, herunder National park Thy og Rideruten Als og bryrup-banestien.